Kasni pogodak Marcela Sabitzera donio je Austriji prednost u trileru s pet golova protiv Nizozemske i poslao ih u nokaut fazu Eura 2024. kao pobjednike skupine D.

Dobro organizirana i impresivna momčad Ralfa Rangnicka dvaput je bila izgubljena u zabavnom natjecanju u Berlinu, ali Sabitzer je imao posljednju riječ 10 minuta prije vremena.

Autogol Donyell Malen donio je Austriji rano vodstvo, a Romano Schmid ih je vratio u vodstvo nakon izjednačenja Codyja Gakpoa.

Memphis Depay postigao je drugi izjednačujući pogodak za Nizozemsku, ali to nije bilo dovoljno jer je Dječji nogometni dresovi Austrija na kraju preskočila i njih i drugoplasiranu Francusku, koju je Poljska u Dortmundu odigrala 1-1.

Austrija je nagrađena za sjajan početak unutar šest minuta kada je Malen skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon niskog ubačaja Alexandera Prassa.

Jeftini Nogometni dresovi Nizozemska se mučila odgovoriti s Tijjanijem Reijndersom koji je promašio metu, a Malen je loše odbacio priliku da se iskupi za svoju raniju pogrešku kada je pogodio pored gola.

Austrija je nastavila izgledati opasnije jer je Sabitzer blokirao pokušaj i iznudio obranu Barta Verbruggena. Florian Grillitsch također je testirao vratara prije nego što je Marko Arnautović iz blizine iskoristio dobru priliku.

Nizozemska 2-3 Austrija: Ralf Rangnick bočni triler s pet golova

Nizozemski izbornik Ronald Koeman poslao je Xavija Simonsa da osnaži svoju momčad u samo 35. minuti i to se isplatilo kada je njegov prekid doveo do lijepog izjednačenja Gakpoa.

Međutim, Nizozemci nisu dugo bili izjednačeni jer je impresivni Schmid nakon odličnog ubačaja Grillitscha stigao do snage u udarcu glavom nakon odbijene lopte 12 minuta kasnije.

Nizozemska je ponovno izjednačila kada je Depay briljantno kontrolirao kimanje Wout Weghorsta i opalio, s početnom presudom da je on držao loptu koju je preokrenuo VAR.

Ali Austrija nije bila gotova i uzvratila je još jednom kada je Sabitzer pronašao prostor s lijeve strane i zatim iz uskog kuta snažno udario u krov mreže.

Još je bilo vremena da Austrijanac Christoph Baumgartner poništi pogodak zbog ofsajda i da Weghorst udari glavom preko gola, ali momčad koja je 25. Nogometni Dresovi na svijetu završila je na vrhu skupine D sa šest bodova, dok je Nizozemska napredovala kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert